Vis: Valgt melding   10 nyeste   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Strømprisene til værs i Nord-Norge også

Midt- og Nord-Norge har vært forskånet fra de høye strømprisene under høsten, men nå har de skutt til himmels der også.

De siste dagene har strømprisene i Midt- og Nord-Norge steget kraftig og idag fredag er spotprisen i følge kraftbørsen Nord Pool på hele 116 øre/kWh. Det er er en tidobling av prisen på en uke.

Årsaken finner vi i Sverige

Strømprisen i Nord-Norge påvirkes i stor grad av prisnivået i Nord-Sverige. Der har kulde medført islegging av elver, og siden de henter stor del av vannkraften fra elver så har vannkraftproduksjonen minsket kraftig. I tillegg er det lav vindkraftproduksjon.

«Nord-Norge har nytt godt av lave strømpriser under høsten, samtidig som vi har sett at Sør-Norge har hatt rekordhøye priser. Men nå påvirkes strømprisen i nord av at forbruket øker samtidig som at produksjonen synker» forklarer Anne By Nazemi, leder for sammenligningstjenesten Elskling.no

Værmeldingene varsler kaldt vær i en periode framover, og ifølge eksperter vil de høye prisnivåene sannsyligvis holde i seg så lenge temperaturen er lav.

Tips til strømkundene

Husholdninger med spotprisavtale følger prisene på strømbørsen både når prisene går opp og når de går ned, det er slik avtalen er utformet. På sikt er spotpris som regel bra løsning, selv om det svir noen uker når prisen stiger.

Det er alltid lurt å sjekke om den spotprisavtalen man har, er den beste på markedet, for prisene endrer seg nemlig over tid. Har du ikke sjekket strømavtalen din på en stund så kan du mest sannsynlig spare penger på å bytte.

Fastpriskunder kan sove godt om natten i disse ukene. Men de slipper ikke helt unna. Når det er kaldere, bruker man mer strøm, og da blir strømregningen høyere.

Kunder som har avtale med variabel pris, bør være oppmerksomme på meldinger om prisendringer. De bør sjekke varsel fra leverandøren når prisene skal justeres. Når fakturaen kommer, er det for sentForfatter:
Partner Manager elskling.no


Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt