Vis: Valgt melding   10 nyeste   2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Strømbransjens omdømme på toppnivå, mens strømprisen er på bunnivå

Den gjennomsnittlige spotprisen på kraftbørsen Nord Pool var i februar 24,6 øre/kWh for Oslo, Kristiansand og Bergen samt 24,5 øre/kWh for Trondheim og Tromsø. Det er cirka seks prosent lavere sammenlignet med den gjennomsnittlige spotprisen i januar og på linje med februar i fjor. En undersøkelse utført av TNS Gallup viser at strømbransjens omdømme er på rekordnivå.

- Vi har nå vært inne i en periode med rekordlave strømpriser og strømbransjen får sjeldent dårlig omtale i media. Med de laveste strømprisene på åtte år ser vi at bransjens omdømme har økt siden starten av året etter å ha ligget stabilt på et høyt nivå i fjor, sier Jens Regnström grunder av strømbyttetjenesten elskling.no.

I TNS Gallups Energibarometeret øker kraftbransjens omdømme og er på det høyeste nivået siden målingen startet i 2002. Barometeret peker ut faktorer som påliteligheten i prissettingen, informasjonen kundene mottar og bransjens innovasjon og nytenkning som viktige faktorer bak løftet i omdømme. Ifølge TNS Gallup finnes det en sammenheng mellom strømprisen i markedet og bransjens omdømme.

Lave strømprisen er godt nytt
Omslaget til kaldere vær i hele Norden i starten av februar ble kortvarig. Februar preges for det meste av regn og mildvær, med temperaturer over normalen og en god ressurssituasjon innen vannkraft.

- Høyere temperaturer minsker behovet for oppvarming, som minsker etterspørselen på strøm som igjen bidrar til å presse strømprisen. Den lave strømprisen i februar er godt nytt for husstander med spotprisavtaler. Disse konsumentene drar mest nytte av sin avtale når prisen på strømbørsen faller, sier Jens Regnström.

Året innledes i samme spor som fjorårets rekordmilde vinter. Markedets forventninger til strømprisen for mars er at den vil fortsette å falle*. Dette er hovedsakelig på bakgrunn av fortsatt lavt strømforbruk og kommende snøsmelting i fjellene som bidrar til å forsterke fyllingsgraden i vannmagasinene som igjen vil øke vannkraftproduksjonen.

- De store prisdriverne fremover blir værutviklingen med temperaturen som direkte påvirker oppvarmingsbehovet og nedbøren som påvirker vannkraftproduksjonen. Hvis vi får et kaldere og tørrere vær enn forventet kan strømprisen komme til å stige, men det er ikke noe markedet forventer, sier Jens Regnström

Forfatter:
Leder av elskling.no

Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt