Vis: Valgt melding   10 nyeste   2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Slik kutter du strømregningen i sommerferien

Mange hjem står igjen som pengesluk når nordmenn drar på sommerferie. Med seks enkle grep kan du spare penger i feriesesongen.

- Altfor mange nordmenn forlater huset i mange uker i sommer uten å tenke hvilke kostnader som kunne vært spart. Kostnader både for lommeboken og miljøet. Vi reiser bort i flere uker og bruker penger andre steder mens vi glemmer strømmåleren som står hjemme å durer. Du kan unngå å sløse med kun noen enkle grep, sier Jens Regnström landsansvarlig i strømleverandørportalen ELskling.no

Økt bevissthet rundt strømforbruk

Mens vi nyter sommerferien og unner oss å bruke litt ekstra i utlandet eller på hytta bruker vi fortsatt penger hjemme. Strømforbruket og bevisstheten rundt at det er penger å spare på å bytte strømleverandør øker i Norge. Samtidig er vi for lite oppdatert på hva vi kan gjøre for å redusere strømforbruket hjemme.

- Mange blir overrasket over hvor mye strøm de faktisk kan spare ved å være litt smarte i ferien. Vi tror det er behov for å bevisstgjøre nordmenn på hvor mye de kan spare både miljøet og lommeboken, sier Regnström.

Sjekkliste med enkle grep

Fem enkle tips er det som skal til for å redusere kostnadene på hjemmefronten under ferien. Før du forlater boligen for sommeren bør du gå gjennom denne sjekklisten:

1. Sjekk at klimaanlegg/varmepumpe er slått av. Om det er nødvendig å ha klimaanlegg/varmepumpe på: Rengjør eller bytt filteret

2. Sjekk at fjernsyn og andre elektriske apparater er ordentlig slått av og ikke står i standby-modus

3. Ikke nøy deg med av-knappen på fjernkontrollen. Dra ut kontakten om det lar seg gjøre

4. Sjekk at varmtvannstemperaturen ikke er over 65˚C, men hold den over 60˚C for å unngå legionella bakterier

5. Sjekk at ladere ikke står i stikkontakter

6. Sjekk at alt av lys er slått av, også utebelysning

Forfatter:
Leder av elskling.no

Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt