Vis: Valgt melding   10 nyeste   2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Tid for å skru av varmekablene!

Nordmenn er lite bevist på strømforbruket sitt. Mange fyrer for kråka om våren og sommeren. Nå er det tid for å skru varmen ned eller helt av.

- Mange lar varmekablene stå på 28 grader året rundt. Det er helt unødvendig, både for lommeboken og for miljøet. Nordmenn bør bli mer bevisste på hva de bruker på oppvarming av bolig. Også om våren og sommeren må nordmenn lære å regne på strømmen, sier Jens Regnström, daglig leder i ELskling.no.

50 til 60 prosent av strømregningen er energi brukt til å varme opp boligen. Ifølge Enova kan en husholdning i snitt spare 1500 – 2000 kroner i året ved å redusere unødvendig oppvarming av bolig med 15-20 prosent. Du kan allerede nå skru ned termostaten på varmekablene å se resultatet på neste strømregning.

Ikke fyr for kråka

- Fra mai av er det på tide å skru ned panelovner og varmekabler. Å ha de på full guffe er helt unødvendig. Mange lar særlig varmekablene stå på høy varme, sommer som vinter. Det er en dårlige vaner du enkelt kan gjøre noe med. Skru av varmekablene! Hvert fall ute og i kjeller. For de fleste er det ikke nødvendig å ha på varmekablene på badet fra juni til slutten av august, sier Regnström.

Redusert strømforbruk handler ikke bare om å spare penger, men også om å spare miljøet for unødvendig energiforbruk.

- Nordmenn er blant de desidert største strømsløserne i verden. De eneste husholdningene som bruker mer strøm enn de norske er Kuwait, Qatar, de Forente Arabiske Emirater og Saudi-Arabia, sier Regnström.

3 varmekabeltips:

Husk at termostaten viser ønsket romtemperatur, ikke varmen som er i gulvet.

Skru ned varmen på badegulvet fra mai av, og skru helt av når du drar på ferie.

Varmekabler, i likhet med panelovner, har ofte tidsinnstillinger som gjør at de automatisk kan skru ned temperaturen når du sover eller er på jobb.

Mange har ikke bare varmekabler på badet, men også ute og i kjeller. Om du ønsker varme under føttene dine om morgen, begynn med å skru av ute og i kjeller.

Forfatter:
Leder av elskling.no

Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt