Vis: Valgt melding   10 nyeste   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Nå skyter strømforbruket ditt i været

En vanlig husholdning bruker nesten halvparten av strømmen fra desember til mars. Noen enkle strømtips kan spare flere tusenlapper i vinter.

Nordmenn fyrer hardt om vinteren, og tall fra Enova viser at hele 45 prosent av norske husholdningers årlige strømforbruket skjer i månedene desember til mars. I snitt bruker norske husholdninger 65% av strømforbruket sitt på oppvarming av boligen om vinteren.

- Over 70 prosent av nordmenn har elektrisitet som sin hovedkilde til oppvarming. Derfor får vi en dobbel effekt på strømregningen hver vinter; vi bruker mer strøm og strømprisen dobles fra sommersesongen. Heldigvis kan noen få tips spare mange tusenlapper for bevisste forbrukere, sier Jens Regnström, leder for strømsammenligningstjenesten elskling.no.

Tiltak for å redusere strømforbruket

Elskling.no har utarbeidet følgende tips for å redusere strømforbruket:

. Hold innetemperaturen på 19-22 °C. For hver grad du senker innetemperaturen, sparer du cirka 5 prosent av kostnadene til oppvarming.

. Invester i et styringssystem sørger for minimalt energiforbruk når du er hjemme og effektivt forbruk når du ikke er tilstede.

. Ta i bruk alternative oppvarmingskilder som varmepumpe, vedovn og pelletskamin.

. Monter sparedusj hvis du ikke har. Dette vil sterkt redusere forbruket av varmtvann til dusjing.

. Bytt ut de gamle vinduslistene med nye. Enkelt og billig!

. Bytt ut vanlige lyspærer med sparepærer eller LED -pærer og se etter hvite- og brunevarer med god energimerking når du kjøper nytt.

. Trekk ut ladere når de ikke er i bruk og skru TV og annen elektronikk som står i «standby-modus» helt av.

Det viktigste tiltaket

Uansett hvilke tiltak man velger er det umulig å bli helt uavhengig av strøm. Det viktigste tiltaket er derfor å passe på at man ikke betaler unødvendig mye for den strømmen man bruker. Dette tiltaket er dessuten også enkelt og raskt å gjennomføre. Mange tror det er tidkrevende og vanskelig å sammenlikne og bytte strømavtale, men i gjennomsnitt tar det bare fem minutter.

Det mange ikke vet er at det i dag finnes flere sammenligningstjenester på nettet der forbrukerne på få minutter kan skaffe seg en god oversikt og bytte helt kostnadsfritt. En slik tjeneste er Elskling.no. Hvor mye man kan spare varierer, men i gjennomsnitt sparer eneboliger med et årsforbruk på 20 000 kWh omlag 2500 kroner i året.

Forfatter:
Leder av elskling.no

Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt