Vis: Valgt melding   10 nyeste   2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

344 000 Nordmenn byttet strømleverandør i 2014

Ferske tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) viser at 1 av 10 husholdninger byttet strømleverandør i 2014. Fremdeles kjøper likevel 3 av 4 strøm av den største leverandøren i regionen.

- At fremdeles 3 av 4 kjøper strøm av den mest dominerende leverandøren kan tyde på lite bevisste strømvalg. Vi tror dette vil endre seg i 2015, et år med trangere økonomi for mange, sier Regnstrøm.

Menn på internet kvinner på telefon
En ny undersøkelse gjort av Norstat for ELskling.no viser at gutta bytter strømleverandør på nett mens kvinner fremdeles har telefonen som viktigste byttemiddel.

- Før i tiden byttet neste alle strømleverandør over telefon, men nå er altså gutta over på internett. 54% av mennene i Norstat-undersøkelsen oppga internett som kanalen de brukte da de byttet strømleverandør. Av kvinnene som byttet strømleverandør var det derimot bare 38% som brukte nettet for å bytte. Jens Regnstrøm, leder av strømbyttetjenesten ELskling.no

10 prosent brukte en strømkalkulator da de byttet strømleverandør. En strømkalkulator sammenlikner prisene fra flere selskap ut i fra ditt behov, og gir deg en oversikt over de med best pris.

- Det er klart vi gjerne skulle sett at dette tallet var høyere, men når økonomien blir trangere i 2015 tenker jeg flere lærer seg å regne på strømmen, sier Regnstrøm.

Raske penger i trange tider
Du kan raskt spare flere titalls tusen på å gå gjennom de faste kostnadene dine, og det trenger ikke ta mange minuttene. Nå finner du enkelt kalkulatorer som raskt hjelper deg velge beste tilbud.

- Strømavtaler har stor forskjell i pris. Våre tall viser at spotprisavtaler til en gjennomsnittlig husholdning varierer med 3 800 kr i året. Forskjellen i variabelpris er på hele 5 000 kr per år. Tar du også for deg andre faste kostnader som telefon, bank og forsikring sparer du fort 30.000, forklarer Regnstrøm.

Kalkulatorer på nett:
Bank og forsikring - http://www.finansportalen.no/
Mobilabonnement - http://www.tek.no/mobilabonnement/
Strøm - https://www.elskling.no

Å bytte strømleverandør og forsikring er gratis, og selv banktjenester er ofte lønnsomt å flytte.

- Du kan bytte forsikringsselskap når som helst. Det er gratis og raskt å bytte, og ofte flere tusen kroner å spare. Dessuten vil det å flytte boliglånet for mange være lønnsomt, forteller Elisabeth Realfsen i Forbrukerrådets Finansportalen til NRK.

Virke og DNB spår at 2015 blir et tøffere økonomisk år for nordmenn, med dyrere varer og en lavere lønnsøkning enn på flere år. Det betyr at 2015 er året flere husholdninger bør se på kostnadsbesparelser. Siden 2011 har elskling.no som tredjepart samlet inn og verifisert pris- og avtaleinformasjon fra samtlige 115 strømleverandører på egenhånd.

Forfatter:
Leder av elskling.no

Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt