Vis: Valgt melding   10 nyeste   2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Ikke bare prisen som er viktig for strømkundene

Vi vet at pris er viktig for strømkundene, men hva utenom det er viktig ved valg av strømleverandør?

I en undersøkelse som Elskling.no gjennomførte i juni 2020, ba vi kunder rangere hva som etter pris er viktigst for dem ved bytte av strømavtale. Her er resultatet:

Prisgaranti 36%

Trygt varemerke 17%

Mulighet til eFaktura/ AvtaleGiro 15%

Kundeservice 14%

Miljøvennlig 8%

Vilkår 8%

Leverandørens adresse 0%

Etter selve prisen er prisgaranti viktigst

Prisgaranti toppet listen, 36 prosent svarte at prisgaranti er viktigst for dem. På annenplass havnet varemerket. Folk vil ha lave strømpriser, men er samtidig skeptiske til leverandører som er ukjente for dem. Alternative betalingsmuligheter havnet på tredjeplass. Kundeservice havnet på fjerdeplass og er dermed en viktigere faktor for strømkundene enn både miljøhensyn og avtalevilkår.

Smarte strømløsninger

I kategorien «annet», som havnet på syvende plass, nevnte kunder eksempel som smarte strømløsninger for hjemmet og elbil-lading.

Blåser i lokale strømleverandører

Det folk legger minst vekt på ved bytte av strømavtale, er hvor strømselskapet holder til. Kundene er ikke lokalpatrioter i strømmarkedet.

Velg spotprisavtale med prisgaranti

De fleste strømleverandørene har et stort utvalg av avtaler, men det kan være vanskelig å finne de gode avtalene. - Vi anbefaler at du velger en spotprisavtale, gjerne med prisgaranti. På Elskling.no er avtalene som har prisgaranti merket med antall måneder, sier Anne By Nazemi. Har du en avtale med prisgaranti i seks måneder, bør du sjekke 14 dager før den går ut og se om prisen endres etter endt periode.

Har vært lav strømpris i sommer

Ikke siden 2007 har strømprisen vært lavere enn nå i sommer. Dette skyldes overskudd av vann i magasinene og høy kraftproduksjon. Statistisk Sentralbyrå rapporterer at husholdninger med spotprisavtale betalte en gjennomsnittspris i andre kvartal på 14,9 øre/kWh eks skatt og avgifter. Nedgangen i pris var på hele 67 prosent fra samme kvartal i fjor. Og de lave strømprisene fortsatte utover sommeren, gjennomsnittlig spotpris for juli måned ble ifølge strømbørsen Nord Pool 2,03 øre/kWh eks skatt og avgifter. Til sammenligning var spotprisen 33,54 øre/kWh i juli forrige år.

Bytt avtale nå

Selv om gjennomsnittsprisen er lav nå, kan det hende du har en dyr avtale. Elskling har vilkårene fra strømselskapene og finner ut på et øyeblikk hva som er beste avtale for deg. På nettsidene til Elskling kan du gi beskjed om at du vil bytte, så går resten av seg selv.

Styr unna strømavtaler som tilbys på kjøpesenteret

– Ikke kjøp strømavtaler via telefonsalg eller fra selgere på gata. Si også nei takk til strømavtaler som tilbys som tilleggstjeneste når du handler i forretninger. For det er ofte de dyreste avtalene som selges slik, advarer Anne By Nazemi, leder for Elskling.no. Gå heller inn på www.elskling.no som finner de beste avtalene i markedet – helt gratis.Forfatter:
Partner Manager elskling.no


Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt