Vis: Valgt melding   10 nyeste   2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Flest strømbytter på over 10 år!

Nye tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) viser at 2014 går mot et rekordår for bytte av strømleverandør. Hele 259 800 husholdninger har byttet strømleverandør innen utgangen av tredje kvartal i år. Det er over 10 år siden vi hadde like mange strømbytter her til lands.

- I 2014 ser vi en utvikling hvor stadig flere norsk hushold velger spottpris. Spottpris-kunden har vært årets strømvinnere med 20 prosent lavere pris enn andre i et år hvor vi i Norge har hatt gjennomgående lave strømpriser, sier Jens Regnström, gründer av strømbyttetjenesten ELskling.no

Bevisste strømbrukere
Siden strømmonopolet ble opphevet på midten av 90-tallet har stadig flere husholdninger blitt strømbevisste. I dag finns det omkring 115 strømleverandører som kjemper hardt om kundene. Og kundene blitt stadig mer bevisste og presser dermed strømprisene ned.

- Det er positivt at husholdningene fremdeles ser over strømavtalen. Antall som bytter strømleverandør på nettet er fremdeles i fåtall. Likevel ser vi at de billigste strømavtalene ofte krever bytte over internett, e-faktura og andre moderne og kostnadseffektive løsninger for kundehåndtering, sier Regnström.

Store penger å spare
Strømavtaler har stor forskjell i pris. Tall fra ELskling.no viser at spotprisavtaler til en husholdning med forbruk på 20 000 kWh varierer med 19 øre/kWh. Det tilsvarer 3 800 kr i året. Forskjellen i variabelpris er på hele 25 øre/kWh eller 5 000 kr per år.

- Når du som forbruker skal velge strømavtale er det viktig at alle faktorer med i beregningen, og at du kan sammenlikne flere typer strømavtale fra samme leverandør. Hvis for eksempel e-faktura ikke er aktuelt for deg, noe som kan gi store utslag, må avtaler med e-faktura velges bort fra listen, forklarer Regnström.

Siden 2011 har elskling.no som tredjepart samlet inn og verifisert pris- og avtaleinformasjon fra samtlige 115 strømleverandører på egenhånd.

Informasjonen og priser på forskjellige strømavtaler der du bor finner du her: www.elskling.no

Forfatter:
Leder av elskling.no

Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt