Vis: Valgt melding   10 nyeste   2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Nå kan du endelig finne frem i Norges strømjungel

Det norske strømmarkedet er en jungel for forbrukerne med over hundre strømleverandører som sammen tilbyr en rekke forskjellige strømavtaler. For en husstand som skal tegne en fastpriskontrakt finnes det en mengde ulike varianter å velge mellom, og den årlige kostnaden for en husstand som bruker 20 000 kWh kan skille opp til 4 000 kroner per år avhengig av hvilken avtale man velger. Elskling.no gjør det mulig for forbrukerne å enkelt og kostnadsfritt sammenligne alle strømavtalene i Norge for å finne den avtalen som passer nettopp deres husstand best.

- I vår erfaring har ikke forbrukerne innsyn i at hver enkelt strømleverandør ofte tilbyr et titall ulike avtaler. Strømleverandørene har forskjellige strategier som gjør at de retter de beste avtalene til nettopp sitt segment på markedet. Det betyr at den strømleverandøren som er best for en liten leilighet i Oslo ikke nødvendigvis er best for en tilsvarende leilighet i Narvik. Nettopp derfor blir det viktig for forbrukerne å gjøre en egen sammenligning ut fra sine egne forutsetninger for å finne den beste strømavtalen for akkurat deres husstand, sier Jens Regnström, adm. dir. for strømskifteeksperten elskling.no.

En sammenstilling som elskling.no har gjort viser at en villahusstand i Oslo med et årlig forbruk på 30 000 kWh/år som vil tegne en 1 års fastpriskontrakt får over hundre tilbud å ta stilling til fra Norges samtlige strømleverandører. Forskjellen mellom den billigste og dyreste avtalen tilsvarer 4 500 kroner per år.

– Med tanke på at det bare tar noen få minutter å gjennomføre en sammenligning burde alle husstander gjøre et aktivt valg av strømavtale for å forsikre seg om at de har rett strømavtale for sin boform, sier Jens Regnström.

Elskling.no anbefaler at husstandene utgår fra sine egne preferanser for å velge avtaleform. Det er umulig å vite hvilken avtaleform som blir billigst i framtiden, men gjennom å kjenne til hvilken avtaleform man velger og om den innebærer fast, flytende eller variabelpris, kan man kjenne seg trygg med valget uansett hvordan strømprisen utvikler seg.

– Vi vet at det ikke er mulig å forutsi hvilken avtaleform som blir billigst i framtiden. Som vi har sett så var det de forbrukerne som hadde fast strømpris som var vinnerne år 2010, mens de som hadde flytende strømpris fikk lavest kostnader for strømmen 2011. Det viktigste for forbrukerne er å utgå fra sine egne preferanser når de velger strømavtale, sier Jens Regnström.

Forfatter:
Leder av elskling.no

Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt