Vis: Valgt melding   10 nyeste   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Endelig får du strøm og nettleie i samme faktura

Nye regler fra NVEs gir deg lavere strømpriser.

Fra 1. september i år gjelder Norges Vassdrags og Energidirektorats (NVE) nye regler for gjennomfakturering. Dette betyr i praksis at alle kraftleverandører kan tilby én felles faktura for strøm og nettleie, det gir økt og bedre konkurranse.

Leder for strømbyttetjenesten ELskling.no, Jens Regnström, er ikke i tvil om at dette vil være positivt for norske strømkunder.

- Dette er en betydelig forbedring for forbrukerne. Disse forskriftsendringene vil gjøre det enklere å bytte mellom kraftleverandørene på jevnlig basis og fører dermed til økt og bedre konkurranse, påpeker Regnström.

Fjerner konkurransefortrinn

Ved innføring av gjennomfakturering fjerner man en konkurransefordel som per i dag kun er forbeholdt de store selskapene, som leverer både strøm og nettleie.

Tall fra NVE viser at disse selskapene har 70% markedsandel innenfor sitt nettområde. I dag er det bare strømkunder som velger kraftleverandør med selskapsmessig tilknytning til nettselskapet, som får alt på én og samme faktura. Endringene som trer i kraft fra høsten 2016 vil gjøre denne ordningen tilgjengelig for alle.

- Med gjennomfakturering vil kraftselskapene beholde kundekontakten og behøver ikke å dele eventuell informasjon med andre konkurrenter. Det er positivt fordi det fjerner et konkurransefortrinn som hittil har kommet noen få selskaper til gode. Det betyr også at kraftleverandørene nå kan fokusere på det som er viktig: konkurransedyktig strøm og god kundeservice for flere, sier Regnström.

Mindre skjemavelde for alle

NVE vurderer per i dag å flytte leveringsplikten fra nettleverandøren til kraftleverandøren. I dag er det slik at du betaler for den strømmen de bruker til din valgte strømleverandør, mens du betaler en separat regning til din lokale nettleverandør, for å få strømmen transportert til boligen eller bedriften din.

- De kan høres lite ut men det er et liten strømrevolusjon som nå skjer. Ikke siden opphevelsen av kraftmonopolet har det skjedd så store endringer. Dette gir oss bedre konkurranse, billigere strøm, mindre byråkrati og mindre skjemavelde for den enkelte og mer klarhet og oversikt. Jeg tror og håper denne endringen vil gjøre norske husholdninger mer bevisst hvordan og av hvem de kjøper strøm, avslutter Jens Regnström, leder av strømbyttetjenesten ELskling.no

Hva er forskjellen på strøm og nettleie?

. Strømforbruket ditt betales til en kraftleverandør, og nettleien betales til et nettselskap.

. Du kan velge mellom mange forskjellige kratleverandører, og alle har forskjellige prisr og avtalevilkår.

. Nettselskapet eier og er ansvarlig for strømnettet og sørger for at strømmen fra den kraftleverandøren du har valgt blir transportert til huset ditt.

Forfatter:
Leder av elskling.no

Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.by-nazemi@elskling.no


Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale – enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Videre

Vis: Valgt melding   10 nyeste   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år