Vis: Valgt melding   10 nyeste   2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Strømregningen regnet bort i juli

Strømprisene for juli ble 8 øre/kWh. Det er rundt en tredel av prisene samme tid ifjor, og det laveste prisnivået for juli på 15 år.

- De rekordlave strømprisene i juli skyldes blant annet en utrolig langdryg snøsmelting. Først på slutten av juni kom snøsmeltingen igang ordentlig. Samtidig har det vært mer nedbør enn normalt og tidvis høy vindkraftproduksjon i Norden. Alle disse faktorene, sammen med nordmenns lave strømforbruk på sommeren, har senket strømregningen til folk flest, sier Jens Regnström, grunder av strømbyttetjenesten elskling.no.

På søndag 26. juli ble den laveste strømprisen på 17 år notert. I sørlige deler av Norge lå prisen på cirka 3,3 øre/kWh, mens den var litt høyere i nordligere landsdeler. Det som blir avgjørende for strømprisens utvikling nærmeste tiden er nedbør og temperatur. Med fortsatt mer nedbør enn normalt øker sannsynligheten for fortsatt lave priser.

- Våren og sommeren har ikke bydd på godværet som vi ønsket oss. I det minste kan nordmenn fleste glede seg over lavere strømregning. Spesielt husholdninger med spotpris-avtale kommer til å merke den reduserte strømregningen, sier Regnström.

En sammenligning gjort av elskling.no viser at prisgapet mellom de dyreste og billigste spotprisavtalene for en normal husholdning ligger på rundt 14 øre/kWh. Det tilsvarer rundt 2800 kr hvert år.

- Til tross for lavere pris er det mye å spare for husholdningene. Fortsatt har nesten tre av ti husholdninger variabelpris-avtale, som er mye dyrere enn spotprisavtaler, sier Regnström

Forfatter:
Leder av elskling.no

Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt