Vis: Valgt melding   10 nyeste   2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

80% bør oppdatere strømavtalen sin

Det er stor risiko for at du betaler mer for strømmen enn nødvendig. Strømleverandøren har nemlig rett til å endre vilkårene en stund etter at du inngikk avtalen.

Det er lett å bli likegyldig når du hører at strømprisene i gjennomsnitt nå er historisk lave. Men om du en gang i tiden tegnet en spotprisavtale med lavt påslag og lave avgifter, er det ikke sikkert du fremdeles får samme lave prisen.

Halvparten har ikke byttet på over to år

Ifølge SSB byttet 587.400 husholdninger strømavtale i 2019. Det vil altså si at 80% ikke har byttet strømavtale på over ett år. At folk sjelden bytter bekreftes også av en undersøkelse utført av Norstat for Forbrukerrådet, den viser at halvparten av oss aldri har byttet eller ikke har byttet strømavtale på over to år.

- De strømkundene som sitter med gamle avtaler, får dessverre ikke ta like stor del av de lave strømprisene som vi har nå, sier Anne By Nazemi, leder for Elskling.no.

Enkelte kan spare nærmere fem hundre kroner i måneden

En rask sjekk på www.elskling.no viser at det skiller nærmere fem hundre kroner per måned mellom den billigste og den dyreste spotprisavtalen:

• Den billigste spotprisavtalen med 6 måneders prisgaranti gir en forventet månedskostnad på –59 kr.

• Den dyreste spotprisavtalen gir en forventet månedskostnad på 437 kr.

Dette gjelder husholdninger med standardforbruk 20 000 kWh/år.

-Dette er penger rett ut av vinduet. Vi ønsker at forbrukerne forstår hvor mye de faktisk kan spare på å sjekke strømavtalen med jevne mellomrom, sier Anne By Nazemi.

Detaljene i avtalene teller

Man kan ikke si at en bestemt strømleverandør er billigst og en annen er dyrest. De fleste strømleverandører har mange ulike avtaler, hvorav noen er billige og andre er dyre. Man kan spare mye på å skaffe seg litt bedre vilkår, enten ved å bytte avtale innen samme strømselskap eller ved å bytte selskap.

Ta deg tid å sammenligne priser og les vilkårene slik at du finner den avtalen som på sikt gir deg best pris. Mange avtaler er kortsiktige og endres til dyrere avtaler etter en tid.

Hvor lenge gjelder prisen?

På Elskling.no kan du se hvilke strømavtaler som har prisgaranti og hvor lenge den gjelder. Les også vilkårene for å se hva som skjer med prisen etter at garantien har gått ut slik at du er godt forberedt.

Mange tror det er tidkrevende og vanskelig å sammenlikne og bytte strømavtale, men i gjennomsnitt tar det bare et par minutter på elskling.no. Tjenesten er gratis. Å bytte leverandør er helt kostnadsfritt. Gjør det til en vane å sammenligne strømavtaler med jevne mellomrom, så sikrer du deg både god pris samtidig som du øker konkurransen mellom strømselskapene.Forfatter:
Partner Manager elskling.no


Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt