Vis: Valgt melding   10 nyeste   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

54 prosent flere nordmenn byttet strømleverandør i 2. kvartal av 2016

Nye tall fra Norges vassdrag- og energidirektorat viser (NVE) at 114 800 nordmenn byttet strømleverandør under 2. kvartal av 2016. Dette er en økning på 54 prosent sammenlignet med samme periode året før.

- Det er bra at stadig flere nordmenn er opptatt av å skaffe seg en mer gunstig strømavtale. Likevel er jeg overrasket over at tallet ikke er høyere. Nye beregninger viser at strømprisen vil øke med opptil 80 prosent neste halvår. Det kan bli dyrt for mange. Dette, kombinert med svak reallønnsvekst, gjør at nordmenn har mindre å rutte med i år enn tidligere. Jeg er derfor overrasket over at ikke flere har tatt det enkle grepet å bytte til en billigere strømleverandør, sier lederen for strømbyttetjenesten Elskling, Jens Regnström.

Forventer kraftig økning i strømprisene
Analyser for det kommende halve året viser en mulig økning i strømprisen på opp mot 80 prosent de neste 6 månedene. Hvis vannmagasinene forblir lave og vinteren blir kaldere enn normalt kan prisen stige ytterligere. Det vil nordmenn merke på lommeboken nå når juleshoppingen begynner. Det finnes mange måter å spare penger på. Nordmenn er blitt flinke til å vurdere ulike tilbud fra banker, forsikring og mobiloperatører. Like enkelt er det å bytte strømleverandør. Det er gratis og det tar under 5 minutter å både sammenligne og bytte strømavtale, sier Regnström.

Svensker langt flinkere enn Nordmenn
Tallene fra NVE viser at nordmenn er dårlige på å bytte strømleverandør. Ifølge rapporten hadde 46 prosent av norske husstander ved utgangen av 2.kvartal 2016 ikke byttet kraftleverandør de siste 5 årene, eller mer. Dette fører til mindre konkurranse i markedet og gir mer makt til de største strømleverandørene. Svenskene er lang flinkere enn nordmenn til å forhandle strømavtalen sine. Til sammenlikning skiftet 500 000 svensker strømleverandør i 2015 opp mot 350 000 nordmenn. Det er nesten 45 prosent flere strøbytter enn i Norge.

- Vi oppfordrer alle husholdninger til å aktivt gå inn og sammenligne sin avtale med andre tilgjengelige avtaler i Norge. Hvis man er flink til å bytte, eller reforhandle avtalen med jevne mellomrom, sikrer man seg en bedre pris. Dette kan det være mye penger å spare, og en god mulighet til å bedre økonomien i 2017, sier Regnström.

https://www.nve.no/Media/4906/
2-kvartal-2016-hovedtall-fra-nves-leverand%C3%B8rskifteunders%C3%B8kelse_osb.pdf


Forfatter:
Leder av elskling.no

Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt