Strømpriser

Det er 82 strømselskaper på det norske markedet, og sammen står de for et stort og varierende utvalg av ulike strømavtaler. Ved å være aktiv som forbruker og bytte strømavtale, kan du dra nytte av dette utvalget for å få en strømavtale som passer akkurat deg og din lommebok. Beregninger utført av elskling.no viser at en enebolig med et årlig forbruk på 20 000 kWh kan spare opptil 8000 kr per år.

Det er viktig å vite at strømselskapene tilbyr flere avtaletyper med ulike prisnivåer og vilkår. Dette innebærer at noen strømavtaler passer bra for deg, mens andre passer dårligere eller ikke i det hele tatt. Utvalget av strømavtaler er forskjellig avhengig av preferansene dine, som for eksempel miljø eller kundetilfredshet, eller forutsetningene dine, som strømområde og årlig forbruk. Derfor anbefaler vi alle å gjøre en egen, unik sammenligning på elskling.no for å få den beste strømavtalen på markedet og redusere strømkostnadene.

Hvilken strømavtale er best for meg?

Strømmarkedet er komplisert, og utvalget av strømavtaler er stort. Strømselskapene presenterer priser og vilkår på forskjellige måter, noe som gjør det vanskelig for forbrukerne å sammenligne ulike strømavtaler på en rask og enkel måte. Hvilken strømavtale som passer best for akkurat deg og din husholdning avhenger av mange faktorer, og på elskling.no har vi samlet og bearbeidet informasjon og priser fra samtlige strømselskaper for å hjelpe deg med å raskt og enkelt velge den beste strømavtalen for din husholdning.

Eksempel
Et vanlig dilemma oppstår når du blir oppringt av en telefonselger. Selgeren gir deg kanskje tilbud om en strømavtale uten årsavgift, men dagen etter blir du kontaktet av en annen selger som tilbyr en strømavtale der du kun betaler innkjøpspris, uten påslag. Da stiller du deg kanskje spørsmålet:
- Hvilken strømavtale er best for meg?

Selv om du spør begge selgerne om prisen i øre/kWh, kan den ene selgeren oppgi prisen uten skatter og moms, mens den andre inkluderer dette. I tillegg varierer strømprisen kraftig fra måned til måned på strømbørsen Nord Pool, noe som gjør det vanskelig for deg som forbruker å følge med på hva som er en "normal" cirkapris for strøm.

Hvorfor skal jeg bruke Elskling til å sammenligne og bytte strømavtale?

Det er ikke enkelt å gjøre en riktig sammenligning uten et godt verktøy, og det er ikke lurt å sammenligne epler og pærer. Derfor gir elskling.no deg en enkel og kostnadsfri sammenligning av strømprisene fra samtlige norske strømselskaper, slik at du får en umiddelbar oversikt over strømavtalene som passer best for husholdningen din.

Elskling gjør sammenligningen lettere og sørger for at du finner den riktige strømavtalen, slik at du unngår de vanligste fallgruvene.

I vår sammenligning kan du angi dine egne forutsetninger og preferanser, før vi presenterer de strømavtalene som passer for nettopp deg. Vi samler inn og legger til alle påslag, årsavgifter, fakturaavgifter og andre avgifter som følger med strømavtalen, og gir deg totalprisen.

Siden oppstarten i 2011, har vi hjulpet tusenvis av norske husholdninger med å sammenligne strømpriser og bytte strømavtale på elskling.no. Gjør en sammenligning du også, og se hvor mye du kan spare.

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale – enkelt og kostnadsfritt her.