Om oss

elskling.no tilbyr en nettbasert tjeneste som på en enkel, lettilgjengelig og objektiv måte presenterer samtlige strømkontrakter på det norske kraftmarkedet.

Bakgrunn - Derfor trengs elskling.no

Etter avreguleringen av det norske kraftmarkedet 1997 er det mange forskjellige strømleverandører å velge mellom. Det er et stort tilbud, og i dag finnes omtrent 120 leverandører som tilsammen tilbyr de norske husstandene tusenvis av ulike former for strømkontrakter. Det er stor variasjon når det kommer til pris, miljøpåvirkning, kontraktsvilkår og kundetilfredshet. Strømleverandørene følger ulike strategier, og som et resultat kan man se en tydeligere forskjell mellom profileringen innenfor den nåværende markedsstrukturen sammenlignet med før avreguleringen.

Avreguleringen gir forbrukerne friheten til å velge den strømleverandøren som passer dem best ut fra egne forutsetninger og preferanser. Samtidig stilles det krav til at forbrukeren på egen hånd ser over og ivaretar strømkontrakten sin. Det er vanskelig for forbrukeren å se over kontrakten sin på en enkel og bra måte siden kraftmarkedet er altfor innviklet og uoversiktlig, noe som vanskeliggjør sammenligningen og dermed også skifte av kontrakt. Med tiden øker den andelen som ser over kontrakten sin, ettersom fler forbrukere blir bevisste denne muligheten. 2010 så omtrent 240 000 forbrukere over strømkontrakten sin. Dette tilsvarer en økning på omtrent 25 prosent fra foregående år.

elskling.no kan gjennom å tilby et komplett, enkelt og objektivt verktøy forenkle kompliserte sammenligninger av strømpriser i dagens strømjungel. I tillegg til sammenligningen tar elskling.no seg helt kostnadsfritt av skiftet av strømkontrakt for kunden. elskling.no besørger hele prosessen og sikrer at skiftet blir gjennomført uten problemer

Om elskling.no - Norges første tjeneste for sammenligning og skifte av strømkontrakter

elskling.no ble grunnlagt i Norge 2011 av fem sivilingeniører fra Kungliga tekniska högskolan, som etter noen års erfaring fra næringslivet samlet seg rundt idéen at det var behov for en uavhengig og heldekkende tjeneste av høy kvalitet for å øke gjennomsiktigheten på kraftmarkedet.

Teamet bak elskling består av en mangfoldig gruppe individer med solid erfaring innen strategi- og forretningsutvikling, finans, teknologisk utvikling, samt spesifikk erfaring fra både det nordiske og det europeiske kraftmarkedet.

Det hovedsakelige målet til elskling.no er å kontinuerlig utvikle tjenesten og ta i bruk den ekspertisen som har blitt samlet fra det svenske kraftmarkedet for å gjøre det mulig også for de norske husstandene å finne frem i strømjungelen.

I 2018 kjøpte Zmarta Group Elskling som tilbyr konsumenttjenester innen bank og forsikring. I virksomheten inngår blant annet Zmarta, Centum og Freedom Finance. Bedriften ble etablert i 1999 og har 200 ansatte med kontor i Oslo, Stockholm, Ängelholm, Helsingfors og Hamburg. Zmarta Group eies av medieselskapet Bauer Media Group.

Tilbud - Nyttig for både forbrukere og strømleverandører

Forbrukere kan ut fra sine egne forutsetninger og preferanser på en enkel måte sammenligne strømpriser og skifte kraftkontrakt og dermed minske strømkostnadene sine, og passe på å få en strømleverandør med høy kundetilfredshet og miljøvennlighet. Foruten hele tilbudet av Norges strømkontrakter får forbrukeren også tilgang til kampanjer for strømkontrakter som bare finnes på elskling.no. Tjenesten er helt gratis for forbrukerne. Ambisjonen til elskling.no er å tilby en utmerket kvalitet når det gjelder både brukeropplevelse og sammenligning/kontraktskifte sammenlignet med de alternativene som finnes på markedet.

Strømleverandørene får via elskling.no tilgang til en effektiv og resultatbasert salgs- og kommunikasjonskanal. Leverandøren betaler kun for kunder som formidles gjennom elskling.no og betaler altså ingenting dersom de ikke erverver noen kunder. Leverandørene har også mulighet til å tilby spesialkampanjer eksklusivt via elskling.no til hele eller deler av forbrukersegmentene.

Til sammen bidrar tjenesten elskling.no til større gjennomsiktighet på det norske kraftmarkedet, noe som fører til en positiv konkurranse som fremmer videreutviklingen av markedet. En økt gjennomsiktighet gjør det mulig for forbrukerne å ta aktive og bevisste beslutninger i forhold til strømforbruket sitt og de kostnader, miljøpåvirkning osv. som er forbundet med kategorien.

Visjon - Kostnadsbevissthet, miljø og fornøyde kunder

Vår visjon er å forenkle muligheten for de norske forbrukerne til å aktivt velge strømkontrakt og få det mest gunstige tilbudet basert på sine unike forutsetninger og preferanser.

Strategi - Å ta bruk av vår erfaring for å kunne hjelpe også norske husstander å velge strømkontrakt

Det er med stor respekt men også forståelse som vi lanserer elskling.no. Strategien er å ta bruk av den kompetanse og organisasjon som vi har samlet de siste fem årene for å tilby en høykvalitativ tjeneste for sammenligning av samtlige strømkontrakter på det norske kraftmarkedet.

Strategien vår har videre til hensikt å minske barrierene for engasjement for både forbrukere og strømleverandører. Barrierer for forbrukernes engasjement minsker gjennom at tjenesten er gratis og tilbyr en god brukeropplevelse siden den er enkel og morsom å benytte seg av.

Barrierer for strømleverandører minsker gjennom å tilby en korrekt og høykvalitativ salgs- og kommunikasjonskanal samt gjennom at kostnaden for tjenesten er 100 % resultatbasert.

Noen korte fakta om elskling.se i Sverige

  • elskling.se ble grunnlagt i Sverige 2007 av fem sivilingeniører fra Kungliga tekniska högskolan
  • elskling.se er Sveriges ledende tjeneste for sammenligning og skifte av strømkontrakt
  • Fra starten 2007 har elskling.se hjulpet over 1 000 000 svenske husstander å sammenligne og skifte strømkontrakt til over 90 ulike strømleverandører
  • For tiden skifter over 1000 husstander hver uke strømkontrakt gjennom elskling.se
  • Tjenesten har gjort det mulig for Sveriges forbrukere å spare nærmere 370 MSEK ifølge en undersøkelse gjennomført av elskling.se
  • 2010 ble elskling.se tildelt Deloittes årlige utmerkelse for Sveriges raskest voksende teknikkbedrifter, i kategorien Rising Stars