Vis: Valgt melding   10 nyeste   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Studenter er strømtapere

På flyttefot for første gang? Da er det stor fare for at du blir en strømtaper. Her er tipsene for å unngå det.

En undersøkelse gjennomført av Norstat viser at nesten 40 prosent av de som har byttet strømavtale i år i aldersgruppen under 30 år har gjort det over telefon eller på gata. Ofte betyr dette at de betaler for mye.

- Strømavtaler er ikke det første vi tenker på om morgenen. Da er det desto viktigere at studenter, som kjøper sin første avtale, vet hva de gjør. Det kan spare dem for mange tusenlapper i en tid der lommeboken kniper ekstra mye.

Opptil 4000 i året
Som strømforbruker betaler du for to ting; strømmen du bruker og nettleie for transporten av strømmen. Du kan ikke velge nettselskap, men du kan fritt velge strømleverandør. De ulike leverandørene tilbyr forskjellige avtaler, og det kan være vanskelig å navigere i mylderet av avtaler. Det kan også være store prisforskjeller, et vanlig strudentkollektiv kan spare så mye som 4000 kr i året på å velge den billigste avtalen. elskling.no hjelper kunder med å ordne både nettleie och strømavtale når de har flyttet inn i ny bolig slik at de kun trenger å forholde seg til en motpart.

Spot, variabel eller fast?
Det finnes tre typer avtaler å velge mellom; spotpris, variabelpris og fastpris. Med spotprisavtale betaler du det strømprisen til enhver tid koster, pluss et lite påslag. Det er den billigste avtalen totalt sett, men månedsprisen svinger ganske mye fra sommer til vinter. Variabelpris-avtale er ganske likt som spotprisavtale. Den er litt dyrere, samtidig som prissvingningene er litt mindre. Fastprisavtale har null prissvingning, men er også dyrere enn avtalene som følger prisutviklingen i markedet.

Slik velger du en god strømavtale i høst
Elskling.no har utarbeidet følgende sjekkliste som sikrer at strømavtalen blir best mulig for deg:

1) Alltid sammenlign ulike strømavtaler og ikke inngå avtaler på byen, gjennom dørsalg eller over telefon.

2) Velg en kontrakt med etterskuddsvis fakturering

3) Hvis studentøkonomien tåler at månedsprisen varierer en del, velg spotprisavtale. Hvis ikke, tegn en fastprisavtale.

4) Unngå tilleggstjenester som forsikringer, «prisgaranti», «pristak» eller lignende.

5) Grønn samvittighet? Velg en avtale med opprinnelsesgaranti. Da garanterer strømselskapet at strømmen du bruker er 100% ren og fornybar energi.

6) Sammenlign strømavtalen din med andre avtaler jevnlig. Mange strømavtaler har nemlig avtalevilkår som gjør at avtalen endres uten at du blir informert.



Forfatter:
Leder av elskling.no

Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt