Vis: Valgt melding   10 nyeste   2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Slutt på lokketilbud

– Introduksjonspriser fra strømleverandørene utstyrer vi nå med fareskilt i listene våre, sier Jens Ola Regnström leder av elskling.no som hjelper strømkunder å finne beste leverandør.

Kortslutning å velge et tilbud som varer bare én måned

Strømselskapene lokker med introduksjonstilbud, men den lave prisen gjelder ofte i bare én måned. Markedet har eksplodert med slike tilbud som gir et feilaktig bilde av hva strømutgiftene egentlig blir for den enkelte kunde.

– Som regel er rabatten forsvunnet før du har lært deg navnet på det nye strømselskapet, sier Regnström noe oppgitt. Prisen kan skyte i været de neste månedene.

Ikke bare det, men det finnes også eksempler på at prisen går opp i tiden mellom du bestiller og du får avtalen tilsendt. Det er fordi selskapets regler sier at prisen kan endres i løpet av en uke.

Med andre ord er det like greit å holde seg unna introduksjonstilbudene og heller velge den beste avtalen som ikke innebærer kortsiktige lokkepriser.

Legger lokk på lokketilbudene

Elskling vil nå skjule de kortvarige strømtilbudene i sine prisoversikter. Men helt borte blir de ikke. Du kan velge at lokketilbudene skal tas med. Velger du det, kan det hende at et introduksjonstilbud kommer øverst på listen. Prisoversikten til Elskling viser da hvor mye billigere introduksjonstilbudet er sammenlignet med den beste avtalen som ikke er introduksjonstilbud. Men besparelsen gjelder altså kun i introduksjonsperioden som kanskje er så kort som en måned.

– Vi har som ambisjon å sammenligne samtlige strømavtaler, derfor vil vi fortsatt gi folk mulighet til å se introduksjonsprisene ved å trykke på en knapp. Men vi har nå bestemt at vi som utgangspunkt skal skjule dem, opplyser Regnström.

Billig og dyr avtale har nesten samme navn

Når forbrukeren har sett en reklame for introduksjonspriser, er gjerne neste steg å oppsøke strømselskapets nettsider for å bestille. Men der kan det ligge dyrere avtaler som har navn som kan forveksles med introduksjonsavtalen. Derfor er det fare for at forbrukeren ender opp med en dårlig avtale.

– I våre lister er du derimot trygg, du kan der og da bestille nøyaktig den avtalen du ser. Slik unngår du å bestille en avtale som har lignende navn og dårlige betingelser, forklarer Jens Ola Regnstrøm i Elskling.

Han legger til at det er gratis å søke frem beste selskap på Elskling, du må legge inn hvor du bor og omtrent hvor mye strøm du bruker. Det koster heller ikke noe å bestille den beste avtalen.

Forfatter:
Leder av elskling.no

Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt