Vis: Valgt melding   10 nyeste   2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

Interessen for solceller har eksplodert

Solkraft utgjør en liten del av kraftproduksjonen i Norge, men er for tiden i rask vekst. Skyhøye strømpriser og kraftmangel har ført til en kraftig økning i etterspørselen etter solcelleanlegg.

2022 et rekordår

I toppmåneden august ble det satt opp 863 nye installasjoner, mot 194 på samme tid i fjor. Tall fra NVE viser at det nå er registrert rundt 12.500 solcelleanlegg som er koblet på strømnettet. Den samlede kapasiteten er på 227 megawatt.

Dekker 25 prosent av strømforbruket

Et solcelleanlegg på et tak i Norge vil produsere mellom 650 - 1000 kWh/kWp i året. For en enebolig med 20 000 kWh i strømforbruk i året, betyr dette at et solcelleanlegg bestående av 20 paneler vil kunne produsere nok strøm til å dekke 25 prosent av strømforbruket til boligen.

Rekordhøye strømpriser og kraftmangel

-Økt interesse for alternativ energi er et naturlig resultat av de ekstremt høye strømprisene, mener Anne By Nazemi, Norgesansvarlig på elskling.no, en sammenligningstjeneste for strømavtaler.

Norske husholdinger påvirkes av energipriskrisen i Europa, og muligheten til besparelse med egenprodusert strøm blir selvsagt veldig aktuellt.

Betaler du mer for strømmen enn nødvendig?

Høye strømpriser gjør at mange kunder har behov for å sammenligne strømavtaler på en oversiktlig og enkel måte. Via en sammenligningstjeneste kan man på få minutter både sammenligne og bytte strømavtale, og dermed redusere strømutgiftene sine.

-Vi oppfordrer husholdninger som ikke har sett over strømavtalen sin den seneste tiden til å gjøre en sammenligning på nett for å forsikre seg om at de fortsatt har konkurransedyktige vilkår. Gjør det til en vane å sammenligne avtaler med jevne mellomrom, så sikrer du deg både god pris samtidig som du øker konkurransen mellom strømselskapene, sier Anne By Nazemi.Forfatter:
Partner Manager elskling.no


Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt