Vis: Valgt melding   10 nyeste   2023   2022   2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   Tidligere år

10 råd for deg som skal velge ny strømavtale

Oppfinnsomheten hos strømleverandørene kan være stor, og en del avtaler kan bli kostbare med høyt påslag eller overføring til annen dyrere avtale etter en viss tid. Er du en av dem som betaler for mye for strømmen?

-Det er i utgangspunktet bra at det finnes mange forskjellige avtaler å velge blant, slik kan strømkundene finne akkurat den avtalen som passer dem best. Men vi ser at dagens regelverk ikke gagner kundene, en viss opprydning må til. Forbrukerne må kunne kjenne seg trygge på at de forstår vilkårene og betingelsene for strømavtalene, sier Anne By Nazemi som er Norgesansvarlig for strømportalen elskling.no.

Elskling.no sammenligner alle strømavtaler, på den måten er det mulig å sjekke fakta og ikke bli forledet av vakre ord fra reklame eller selgere.

-Det kan komme dyre overraskelser om man ikke har grundig lest igjennom betingelser og vilkår, advarer By Nazemi.

Elskling.no har overvåket strømmarkedet i mange år og har følgende råd:

1) Vær forsiktig med lokketilbud.

2) Ikke kjøp av telefonselgere, i butikk eller på døra.

3) Lokker selskapet med gavekort eller lignende fordeler, er antagelig strømprisen for høy.

4) Spotpris er best og billigst over tid for de aller fleste. Sjekk prisvarighet og les vilkårene.

5) Pristak, prisfrys og lignende betyr som regel at prisen over tid ikke er den laveste.

6) Husk at mange faktorer bestemmer prisen, for eksempel hvor du bor. Det hjelper ikke at et selskap er billigst i nabofylket.

7) Derfor: Bruk en sammenligningstjeneste.

8) Sammenligningstjenesten må være nøytral og ikke fremheve selskaper som betaler for å komme høyt i listene. Tjenesten må også omfatte samtlige selskaper.

9) Du bør også kunne bestille den beste avtalen direkte inne i sammenligningstjenesten slik at du ikke på nytt må lete opp avtalen et annet sted og dermed kanskje velge en dyrere avtale som har nesten samme navn.

10) Sjekk alltid strømregningen når den kommer, og sett deg inn i strømavtalen din.

Enkelt, raskt og kostnadsfritt

På elskling.no kan du søke fram den strømavtalen som er best for deg med tanke på hvor du bor og hvor mye strøm du bruker. Det medfører ikke noen ekstra kostnad å bytte via elskling.no.Forfatter:
Partner Manager elskling.no


Pressekontakt

Anne By Nazemi
21 49 95 00
anne.nazemi@zmartagroup.com

Sammenlign og bytt strømavtale

Sammenlign strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt. Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Start ved å fylle inn boligens postnummer:

Sammenlign og bytt